#

Міноборони повернуло собі військовий полігон на Бориспільщині

23.06.2021 13:40
Міноборони повернуло собі військовий полігон на Бориспільщині
Фото з мережі інтернет

За Міноборони поновлено право на військовий полігон площею 7,7 тис. га біля села Дівички у Бориспільському районі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "АрміяІнформ".

Як інформує Міністерство оборони України, починаючи з 2013 року частина нерухомого майна полігону була передана іншій державній структурі, яка у подальшому безпідставно оформила за собою право користування на всю земельну ділянку площею 7,7 тис. га.

З огляду на збройну агресію на сході держави та проведення операції Об’єднаних сил, українська армія нагально потребує підготовки висококваліфікованих фахівців, а тому повернення військового полігону мало надзвичайно важливе значення.

Починаючи з 2018 року Міноборони вживало заходів щодо повернення земельної ділянки площею близько 7,7 тис. га на території с. Дівички, проте через колізії в законодавстві та відсутність комунікації між органами державної влади цей процес розтягнувся на роки.

18 червня 2021 року у взаємодії з Київською обласною державною адміністрацією, за сприяння Мінагрополітики, право постійного користування всією земельною ділянкою полігону зареєстровано за оборонним відомством.

Тож артилеристи сухопутних, десантно-штурмових військ та морської піхоти отримають змогу проводити навчальні стрільби, спеціальну, тактичну, індивідуальну і фізичну підготовку на полігоні поблизу села Дівички Бориспільського району Київської області.

Нагадаємо, що бориспільські патрульні виявили авто без VIN-коду та водійське посвідчення з ознаками підробки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook