#

Мінрегіон радить не зволікати із передачею майна районам і громадам

21.01.2021 20:00
Мінрегіон радить не зволікати із передачею майна районам і громадам
Фото з мережі інтернет

Заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час наради розповів, що на Київщині заклади повинні  передаватися  комплексно – з майном, персоналом, відповідними обов’язками

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням  на сторінку "Децентралізація" у Facebook.

Вже майже усі місцеві бюджети прийняті, і тепер стало очевидним, що у районних бюджетах немає грошей на утримання закладів культури, освіти, медицини та інших соціально важливих об’єктів. Саме тому районні ради мають бути зацікавлені у якнайшвидшій передачі цих закладів і установ на рівень громад, які з цього року отримали нові повноваження і фінансові можливості, – зауважив В’ячеслав Негода під час наради.

Негода підкреслив, що районні бюджети по Україні складають від 50 тисяч гривень на рік, однак їх не вистачить навіть на фінансування діяльності районних рад. Відтак саме райради мають звернути увагу на те, що фінансувати діяльність закладів, виплату зарплати персоналу доведеться з цих більш ніж скромних бюджетів у разі затягування процесу.

Також заступник очільника Мінрегіону звернув увагу на випадки, коли район передає юридичну особу і персонал, а майно намагається залишити, щоб здавати в оренду. Проте він наголосив, що заклади передаються комплексно – з майном, персоналом, відповідними обов’язками.

Нагадаємо, що під час онлайн дискусії, яку організував Центр соціально-політичного аналізу "Реформи" міський голова Вишневого Ілля Діков заявив, що децентралізація повноважень та фінансів надасть можливість об’єднаним територіальним громадам суттєво збільшити будівництво та реконструкцію соціальних, транспортних та комунальних об’єктів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: