#

Миронівський інститут пшениці створив 320 сортів сільськогосподарських рослин (ФОТО)

08.06.2020 17:10
Миронівський інститут пшениці створив 320 сортів сільськогосподарських рослин (ФОТО)
Фото з місця події

У п’ятницю, 5 червня, Василь Володін з робочим візитом поїхав до Миронівського району, де відвідав інститут пшениці та перевірив будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в місті

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської ОДА.

Миронівський Інститут пшениці ім. В. М. Ремесла Національної академії аграрних наук України - це провідна селекційна установа, дослідниками якої за час існування створено понад 320 сортів дев’ятнадцяти сільськогосподарських культур, серед яких шедеври світової cелекції – сорти пшениці озимої Українка 0246 та Миронівська 808. Про роботу установи, дослідницькі успіхи та плани на майбутнє розповів очільнику Київської ОДА директор Інституту Олександр Демидов.

Наступним об’єктом огляду стало  ПрАТ "Миронівський завод з виробництва круп і комбікормів", яке впродовж 20 років успішно займається виробництвом олії, макухи, повнораціонних якісних комбікормів. До його складу входять: олієпресовий цех –  потужністю 1 050 т насіння соняшника на добу, два комбікормових заводи –  потужністю 90 т комбікорму за годину, два елеватори зернових культур –  ємністю 120,5 тис. м3 та два елеватори для зберігання олійних культур – ємністю 128,8 тис. м3, лінія грануляції соняшникового лушпиння – потужністю 10 т/год. та крупозавод – потужністю переробки 360 т зерна на добу.

У ході робочої поїздки Василь Володін також ознайомився з ходом будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу по вул. Ватутіна, 36 у м. Миронівка. Реалізацію проекту, що здійснюється в межах бюджетної програми «Державний фонд регіонального розвитку», було розпочато у 2018 році.

Наразі готовність об’єкту становить 25%. Тут вже влаштовано пальове поле і ростверки; монолітний з/б каркас (цоколю і поверхів); металоконструкції каркасу спортивної зали (колони, гофро-балки, прогони, в’язі); закуплене обладнання для медичного кабінету та фреш-бару, спорт інвентар для борцовської і тренажерної зал); закуплене обладнання дахової модульної котельні (весь модуль в зборі); закуплене обладнання вентиляції. Для повної здачі об’єкту залишилось влаштувати покрівлю, фасад, вікна і двері, облаштувати внутрішні та зовнішні інженерні мережі.

По завершенню огляду очільник Київщини провів робочу нараду з представниками бізнесу Миронівщини та громадськістю. Підприємці розповіли керманичу про свої досягнення, а також поділилися проблемами, з якими вони стикаються у діяльності. Підняли чимало питань й мешканці району – ремонт дороги, благоустрій, нові робочі місця, забезпечення ліками людей, які хворіють на діабет.

Аби невідкладно вирішувати існуючі питання, надзвичайно важливою є комунікація влади, бізнесу та соціально-відповідальних громадян. Тому я особисто об’їжджаю райони і міста Київської області, - сказав Василь Володін та пообіцяв максимально сприяти у вирішенні проблемних питань.

Нагадаємо, що 3 червня відбулось відкриття спортивного майданчика у селі Потік Миронівського району.


Читати "Моя Київщина" у Facebook