#

У Миронівському районі відкрили сучасний спортивно-тренажерний майданчик (ФОТО)

04.06.2020 12:26
У Миронівському районі відкрили сучасний спортивно-тренажерний майданчик (ФОТО)
Фото з місця події

3 червня відбулось відкриття спортивного майданчика у селі Потік Миронівського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Київської обласної держадміністрації.

Участь у заході взяли начальник Управління фізичної культури КОДА Сергій Тимофєєв, представники Миронівської РДА, Мирнівської об’єднаної територіальної громади, місцевого самоврядування, колектив школи та небайдужа громадськість.

Спортивний майданчик для занять workout, з тренажерним комплексом та штучним газоном, розташуваний на території Опорного закладу освіти "Потіцький академічний ліцей — центр позашкільної освіти" по вулиці Васильченка, 1.

2019 року Управлінням фізичної культури і спорту придбано 46 комплектів спортивного обладнання для облаштування спортивних воркаут-майданчиків на загальну суму 14 882 550,00 гривень та передано на баланс опорним закладам Київської області. Зокрема, Потіцькій школі на суму 323 534 тис. грн. Облаштовувався майданчик за рахунок місцевого бюджету.

Що ж представляє собою сам воркаут-майданчик? На якісному штучному покритті розташовані 11 тренажерів (а також лава та урна): жим від грудей – верхня тяга, СК Воркаут, жим ногами, маятник – твістер, повітряний ходок, батерфляй (без сидінь), гребний тренажер, Хос Райдер, степпер–тренажер для привідних та відвідних мʼязів стегна, орбітрек, важільна тяга.

Під час заходу Сергій Тимофєєв вручив Подяки від Управління фізичної культури і спорту представникам відповідального бізнесу Миронівщини за активну життєву та громадську позицію, вклад у фізичний розвиток та здоров’я майбутніх поколінь, за фінансову підтримку у зростанні та розбудові спортивної інфраструктури в селі Потік.

З минулого місяця один за одним в опорних закладах Київщини відкриваються новозбудовані воркаут-майданчики. Так, чотири з 46-ти запланованих воркаутів вже офіційно відкрито в Гоголеві (Броварський район), Студениках (Переяславський район) та Жукині (Вишгородський район) І ось запрацював ще один в Потіку.

Спортивні майданчики зведено в рамках Київської обласної програми розвитку фізичної культури і спорту "Київщина спортивна" на 2017-2020 роки. Фінансується закупівля спортивного обладнання для будівництва спортоб’єктів коштом обласного бюджету, а облаштовуються майданчики за рахунок місцевого бюджету.

Нагадаємо, що у Вишневому кожний спортивний майданчик буде закриватися на замок. 


Читати "Моя Київщина" у Facebook