#

Міський голова Білої Церкви йде до ЗСУ: що буде з кримінальною справою проти мера Дикого? (ФОТО)

09.04.2024 19:45
Міський голова Білої Церкви йде до ЗСУ: що буде з кримінальною справою проти мера Дикого? (ФОТО)
Геннадій Дикий

Адвокат прогнозує, що буде з кримінальною справою проти мера Дикого після того, як він вступить до лав ЗСУ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Еспресо".

Минулого тижня з'явилася інформація про те, що міський голова Білої Церкви йде служити до ЗСУ. У зверненні він наголосив, що має звання офіцера протиповітряної оборони та не може стояти осторонь у захисті Вітчизни. 

Що ж насправді мотивувало Геннадія Анатолійовича змінити комфортний офіс у міській раді на військову частину? У Вищому антикорупційному суді триває розгляд його справи щодо махінацій з купівлею недобудови під ЦНАП по вул. Театральна, 5 за понад 24 мільйони гривень. Нині ж справа про зловживання ним службовим становищем доходить до фінішної прямої й невдовзі Феміда могла б ухвалити рішення. Як стверджує адвокат Максим Запаскін, сторона захисту на найближчому засіданні може подати клопотання про зупинення кримінального провадження, таким чином відтермінувати строки притягнення його до відповідальності. Тож справа не розглядатиметься.  

Сумнівається в патріотичному покликанні міського голови взяти до рук зброю і громадський активіст Віктор Левицький. Каже, що його заява є виключно виходом з положення, адже ризикує отримати реальне обвинувачення по статті. 

Ми робили розслідування цієї проблеми і всі судові засідання переглядали. Ну останні судові засідання переглядалася судова доказова база. Так що виходу з положення не було далі куди тягнути. І я думаю, що такий був найкращий варіант – змішаний патріотизм і з ухиленням від відповідальності,

- переконаний громадський активіст Віктор Левицький.

Мобілізацію очільника громади у соцмережах активно коментували білоцерківці. Їхні думки розділились. Одні вважають його справжнім героєм, інші - підозріло поставились до такої швидкої й зненацька служби в армії. Є і такі, хто з гумором відреагував на ситуацію. 

Нагадаємо, що білоцерківський школяр Олександр Ізієв врятував себе і свою собаку під час вибуху в пʼятиповерхівці, який стався 30 березня.





Читати "Моя Київщина" у Facebook