#

Закон передбачає призупинення кримінального процесу у випадку мобілізації, – адвокат про справу мера Білої Церкви Дикого

05.04.2024 12:02
Закон передбачає призупинення кримінального процесу у випадку мобілізації, – адвокат про справу мера Білої Церкви Дикого
Геннадій Дикий

Адвокат Максим Запаскін прокоментував ситуацію із справою мера Білої Церкви Дикого та зазначив, що закон передбачає призупинення кримінального провадження у випадку мобілізації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Біла Церква: Еспресо".

За інформацією МК з джерел в апараті Антикорупційного суду, на 8 квітня було призначено засідання суду у справі про корупцію у БМР, де міський голова мав отримати вирок та бути відстороненим від посади.

Втім 30 березня мер Білої Церкви Геннадій Дикий повідомив, що він вступив до ЗСУ. Мер розповів, що він має звання офіцера та військову спеціальність, яка стосується протиповітряної оборони. Він запевнив, що Біла Церква розвивається у правильному напрямку, місто має міцні позиції, розвивається бізнес та створюються нові робочі місця. Управлінська команда у місті працює злагоджено. 

При цьому у суді справа Дикого наближалася до логічного завершення. Невдовзі Вищий антикорупційний суд мав би винести вирок.

Адвокат Максим Запаскін:

Ці обставини прямо впливають на розгляд даної справи і вже на найближчих засіданнях ми побачимо, чи стала підставою мобілізація міського голови до лав ЗСУ зупинення провадження, оскільки такі ухвали приймаються за ініціативою захисту.

Запаскін додав, що адвокати можуть надати підтвердження, що мер Дикий не зможе відвідувати засідання суду, у тому числі через відео-конференцію.

Хочу також звернути увагу, що передбачені певні строки давності притягнення до кримінальної відповідальності. У нашому випадку це тяжкі злочини. Відповідно до статті 49 Кримінального кодексу України такі строки становлять 10 років. Тобто до 2028 року, якщо не буде вироку, який набуде законної сили, відповідно закінчаться строки притягнення до кримінальної відповідальності. І вони не перериваються через зупинення кримінального провадження у зв'язку з мобілізацією обвинуваченого.

Нагадаємо, що білоцерківський поліцейський затриманий під час отримання 15 тис доларів США за "відмазування" від проходження служби.

Читати "Моя Київщина" у Telegram