#

Міськрада Білої Церкви намагається незаконно знищити одразу дві музичні школи, - депутат

12.06.2018 13:49
Міськрада Білої Церкви намагається незаконно знищити одразу дві музичні школи, - депутат

Вчора, 11 червня, у Білій Церкві відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, де піднімалося питання ліквідації музичних шкіл №2 та №3

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис депутат Київської облради Максима Запаскіна у Facebook.

Вчора постійна комісія Білоцерківської міської ради з питань освіти, науки, культури розглядала проект рішення "Про оптимізацію мережі закладів позашкільної освіти у сфері культури", яким передбачається ліквідація музичних шкіл №2 та №3, замість яких будуть утворені інші заклади.

"Ще на першій комісії я наголосив, що це рішення є незаконним, оскільки ЗУ "Про позашкільну освіту" заборонено проводити реорганізацію/ліквідацію мистецьких шкіл", - повідомив Запаскін.

Також депутат отримав копію листа Міністерства культури України від 01.06.2018 року №980/27/10-18, в якому наголошується, що ліквідацію мистецьких шкіл порушує норми частини другої статті 9 Закону України "Про позашкільну освіту". Зазначено, що Міністерство культури звернулось до Білоцерківського міського голови Геннадія Дикого з проханням не допустити реорганізації/ліквідації закладів початкової мистецької освіти міста.

"Варто також підкреслити, що враховуючи позицію центрального органу державної влади, є висока вірогідність скасування цього рішення адміністративними судами, але в такому випадку на бюджет міста ще ляже тягар відшкодування судових витрат позивачів, а також заробітної плати за час вимушеного прогулу. Питання: навіщо затівати завчасно програшну комбінацію?", - додає Максим Запаскін.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: