#

Митці з Київщини провели благодійну творчу зустріч у німецькому місті Нойбранденбург (ФОТО)

25.03.2023 11:00
Митці з Київщини провели благодійну творчу зустріч у німецькому місті Нойбранденбург (ФОТО)
Фото з місця події

19 березня у місті Нойбранденбург відбулась благодійна творча зустріч за участі відомого художника сучасності з Білої Церкви Леоніда Маадира та української поетеси Тетяни Іванчук

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Це вже друга творча зустріч митців у Німеччині, - днем раніше аналогічний захід відбувся у Берліні. 

Організатором  мистецького заходу виступив голова Благодійного фонду "Українська громада" Олексій Усачов за підтримки керівництва міста та району Мекленбургіше-Зенплатте федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія.    

 Так Landrat des Kreises Mecklenburgische Seenplatte Heiko Kärger та його колега Michael Löffler (Beigeordneter Dezernat III) взяли на особистий контроль проведення творчої зустрічі гостей із України у місті Нойбранденбург. Керівники регіону допомогли з поселенням та проведенням творчої зустрічі української письменниці та майстер-класу українського художника в арт-кафе "International". Вони наголосили на важливості культурного обміну між Україною та Німеччиною, а також звернули увагу на необхідність інтеграції українців у німецьке суспільство без втрати зв’язків з рідною країною, що призведе у майбутньому до позитивних результатів як для Німеччини, так і для України.

 Варто відмітити, що українська громада німецького міста Нойбранденбург після початку повномасштабної війни в Україні налічує більше 1000 активних учасників. Тут українські біженці від війни отримують допомогу після прибуття, під час реєстрації та під час проживання. Це допомога при поселенні, допомога по безробіттю, юридична та медична допомога, інтеграційні курси тощо.

 Митці з України, розуміючи духовні потреби співвітчизників, привезли до Нойбранденбургу частинку української культури. Поетеса з Київщини Тетяна Іванчук, яка  є лауреаткою багатьох престижних всеукраїнських та міжнародних конкурсів, автором поетичних збірок для дітей та дорослих представила присутнім власний творчий доробок, зачитала вірші та подарувала авторські книги. Як зазначила письменниця, завдяки таким акціям українське слово звучить в усьому світі, тому задача митців популяризувати українську літературу, мистецтво та культуру усіма можливими способами:

 Творчі люди мають нагадувати українцям в світі про їхню ідентичність та показувати приклад небайдужості по відношенні до свого народу. Зараз у нас є можливість разом з цивілізованими націями будувати спільне майбутнє.

 - Тетяна Іванчук

 У рамках творчої зустрічі український художник із Білої Церкви Леонід Маадир, роботи якого раніше виставлялися в Канаді, Німеччині, Венесуелі та Угорщині, представив присутнім картини сучасного мистецтва, а також провів майстер-клас для дітей і дорослих у розписі нового полотна. Таким чином буквально на очах присутніх створилась нова картина, яка згодом буде представлена широкому загалу. Художник  зауважив, що українське мистецтво є тією ланкою, яка об'єднає українців в усьому світі:

 Саме зараз усім творчим людям треба активно працювати на перемогу, всіма можливими засобами пропагувати наше рідне українське мистецтво не лише на батьківщині, але й за її межами, бо то і є наша боротьба з ворогом.

 - Леонід Маадир

Як анонсував організатор акції Олексій Усачов, новостворена картина за участі українських дітей буде виставлена на аукціон, а виручені кошти будуть переказані на потреби українських військових та Київського військового госпіталю.

Нагадаємо, що митці з Київщини провели благодійну творчу зустріч у Берліні.


Читати "Моя Київщина" у Facebook