#

"Моє звільнення несправедливе", - керівник Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Іонов

28.04.2020 15:15
"Моє звільнення несправедливе", - керівник Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Іонов
Максим Іонов

Стало відомо, що розпорядженням Київської обласної державної адміністрації від 24 квітня Максима Іонова було звільнено з посади керівника Департаменту охорони здоров'я

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "КОДА" та "24 канал".

Основними причинами відставки Максима Іонова є затягування із закупівлями для медичних потреб, а також засобів індивідуального захисту за кошти обласного бюджету, відсутність системної роботи із профільними обласними закладами та комісіями обласної ради, зволікання з підготовкою розподілу доплати медикам, відсутність ефективної організаційно ролі в роботі департаменту в умовах протидії поширенню COVID-19.

Однак, варто зауважити, що сам Іонов вважає ці причини грунтовно несправедливими. На його думку, підставою для звільнення слугувало те, що він заважає організації корупційних схем, а саме проведенню злочинних закупівель, за якими, за його словами, стоять профільний заступник тимчасово виконувач голови Олег Торкунов і заступник з економічних питань Олександр Світлий.

"Перелічені причини назвати об'єктивними я не маю морального права. Якщо розібратися – це за перешкоджання злочинних закупівель, які я вважав не слід проводити. Я сподівався, що тимчасовий виконувач обов'язків голови адекватно сприйме мої заяви й оприлюднить про всі схеми фіктивних фірм, які не збирались постачати обладнання. Договори з цими фірмами була на загальну суму 46 мільйонів гривень. Я прийняв рішення не підписувати ці документи", - зазначив Максим Іонов.

Читати "Моя Київщина" у Facebook