#

Моніторингова комісія ООН збирає докази злочинів росіян у Приірпінні

06.07.2022 12:40
Моніторингова комісія ООН збирає докази злочинів росіян у Приірпінні
Фото з місця подій

Представники Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні відвідали Ірпінь

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Ірпінської міської ради.   

В Ірпінь прибули голова відділу польових операцій і технічної співпраці Управління Верховного комісара ООН із прав людини Крістіан Салазар Фолькман, голова Моніторингової місії ООН із прав людини в Україні Матільда Богнер і спеціалістка з прав людини Роанна Тай

Крістіан Салазар Фолькман зазначив під час зустрічі з мером Ірпеня Олександром Маркушиним:

Мої колеги займаються моніторингом порушень прав людини та порушень міжнародного гуманітарного права в результаті збройного нападу російської федерації проти України. У рамках цього візиту вирішили приїхати саме до Ірпеня і Бучі.

Цього тижня була опублікована доповідь щодо порушень прав людини та воєнних злочинів, що сталися в Україні за період із 24 лютого по середину травня. Ця доповідь буде вивчатися в Женеві представниками всіх держав – членів Організації Об’єднаних Націй.

У ході зустрічі представник Управління Верховного комісара ООН із прав людини високо оцінив проведення в Ірпені евакуації населення під час бойових дій. 

Салазар Фолькман сказав:

Ми чули про ту важливу роботу, яку ви та ваші колеги зробили для того, щоб зберегти життя населення. Містяни довго це пам’ятатимуть та будуть вдячні вам за це.

Нагадаємо, що сенатор американського штату Небраска Том Брюер побував в Ірпені, Бучі, Гостомелі та Бородянці.

Читати "Моя Київщина" у Telegram