#

"Моя Київщина" презентувала видання про владну еліту області доби Незалежності (ФОТО)

25.01.2022 18:20
"Моя Київщина" презентувала видання про владну еліту області доби Незалежності (ФОТО)
Микола Спірідонов та Марина Венцурик

Сьогодні, 25 січня, у приміщенні інформаційної агенції "Українські новини" відбулася презентація журналу "Хто керував Київщиною (1991 – 2021)".

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина", колектив якого, власне, й підготував видання до друку.

В основу проєкту цієї новинки пізнавальної аналітичної поліграфії (загальним накладом і у сім тисяч примірників) були покладені публікації до 30-річчя Незалежності України на стрічці агентства "Моя Київщина", у яких торік журналісти нагадували своїм читачам про ті персоналії, які протягом останніх трьох  десятиріч персонально ототожнювали у своїх особах  різні гілки влади у Київській області.

Журнал складається із декількох тематичних розділів, у яких здійснено загальний огляд діяльності керівників Київської обласної державної адміністрації та головного представницького органу столичного регіону. Цікавою є ілюстрація про хронологію ротації губернаторів та голів Облрад на тлі змін президентів та керівників Кабміну. Характерно, що упродовж 30-ти років на Київщині змінилося  аж 16 голів Київської ОДА, у тому числі – й п’ятеро – лише за останні три роки, вже за президенства Володимира Зеленського.

Представниця авторського колективу інформагенції "Моя Київщина" Марина Венцурик зазначила:

Щодо діяльності Київської обласної ради, ми можемо відзначити абсолютну полярність кар’єр тих чи інших діячів. Це підкреслює той факт, що одні із легкістю тримаються на плаву та досягають великих результатів, а інші безслідно зникають із політичної мапи області.

Окрім того, розглянуто як саме змінювалися обличчя місцевого самоврядування, залежно від того, чиї бізнесові та політичні інтереси вони представляли у той чи той період.

Нарешті, проаналізовано склад депутатського корпусу парламенту від Київщини протягом усіх скликань. Презентуючи новинку на інформаційному ринку регіону, політолог Микола Спірідонов акцентував:

У журналі представлений огляд депутатів, які обиралися у Верховну Раду від Київщини. Серед них були досить значні фігури. Наприклад, обирався Олександр Мороз, який був головою Верховної Ради, наприклад, Сівкович, при тому що він може багатьом не подобатися, був досить потужною фігурою, Дубінський зараз, незважаючи на всі американські та інші санкції, фігура досить потужна.

Відповідаючи на запитання кореспондента нашого видання щодо єдиної спроби обирати першу особу регіону усіма його виборцями (на виборах у 1994-му році)  та перспективами зміни у майбутньому голів районних та обласних державних адміністрації на префектів, експерт зауважив, що значно краще та модель регіонального облаштування  влади, де керівник залежить від своїх земляків та нагадав, що звітувати про зроблене у нас, якось не прийнято.

Також, Марина Венцурик нагадала журналістам, що агенція "Моя Київщина" зараз готує до друку свій фірмовий інформаційний продукт – п'ятий випуск щорічного видання "ТОП 100 впливових людей Київщини". Тож майбутня презентація буде присвячена діяльності політичної, бізнесової, громадської, творчої та спортивної еліти регіону за минулий 2021-й рік.

Нагадаємо, що народна депутатка Анна Скороход розповіла, за якої умови президент Володимир Зеленський обереться на другий термін.



Читати "Моя Київщина" у Telegram