#

"Моя Київщина" вітає жителів області з Днем Державного прапора України

23.08.2022 11:30
"Моя Київщина" вітає жителів області з Днем Державного прапора України
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного прапора, який став символом боротьби за свободу вже по всьому світі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

В Україні День державного прапора щороку відзначають 23 серпня на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради група народних депутатів внесла жовто-блакитний стяг.

Згідно з указом Президента Леоніда Кучми від 23 серпня 2004 року це свято встановлене "на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України". У 2009 році Президент Віктор Ющенко вніс до Указу зміни, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну наш синьо-жовтий стяг став символом боротьби за свободу та незалежність, а також уособленням єдності, честі та гідності. На підтримку України у війні з окупантом кольори нашого прапора нині майорять в усіх куточках світу.

Нехай український прапор у кожному домі, кожній сім’ї береже пам’ять про славетне минуле нашої держави та символізує героїзм українських захисників сьогодення.

Нагадаємо, що 22 серпня до Київщини приїхала делегація представників уряду Королівства Нідерландів у складі Міністерки оборони Кайси Оллонґрен і Міністерки зовнішньої торгівлі та співпраці заради розвитку Лісьє Схрейнемахер.

Читати "Моя Київщина" у Facebook