#

МОЗ надало роз'яснення щодо використання масок

26.03.2020 08:43
МОЗ надало роз'яснення щодо використання масок
Фото з мережі Інтернет

Міністерство охорони здоров'я детально пояснило, що використання масок здоровими людьми недоцільне, ба більше так штучно створюється їх дефіцит

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Міністерство охорони здоров'я України" у Facebook.

МОЗ наголошує, що здоровим людям варто надягати маску лише за умови, якщо вони допомагають хворому на COVID-19. В інших випадках застосування маски не є 100% захистом від зараження коронавірусом, а лише призводить до їх глобального дефіциту.

Окрім цього, слід надягати захисну маску, якщо ви кашляєте або чхаєте. Варто пам'ятати, що в такому випадку вона є ефективною тільки в комбінації з регулярною обробкою рук спиртовмісним антисептиком або водою з милом.

Ба більше, якщо ви користуєтеся медичною маскою, необхідно знати правила використання та утилізації одноразових медичних масок. Відтак, перш за все, перед використанням слід обробити руки спиртовмісним антисептиком або ретельно помити. До того ж, варто переконатися чи маска щільно закриває рот та ніс. Варто пам'ятати, що не потрібно торкатися її під час носіння, якщо це сталося, то слід негайно обробити руки. Замінювати маску варто в тому випадку, коли вона стає вологою. У жодному разі не використовуйте маску повторно.

Маску слід знімати так, щоби не торкатися її основної частини та негайно викинути в закритий контейнер. Згодом, варто обов’язково обробити руки спиртовмісним антисептиком чи вимити з милом.

Нагадаємо, що в селі Озерна Білоцерківського району почала функціонувати нова  "Амбулаторія загальної практики сімейної медицини".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: