#

МОЗ України наголошує на самоізоляції під час карантину

15.03.2020 12:59
МОЗ України наголошує на самоізоляції під час карантину
Фото з мережі Інтернет

Міністерство охорони здоров'я України закликає по можливості залишатися вдома під час карантину та дотримуватися особистої гігієни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Міністерство охорони здоров'я України" у Facebook.

Зауважимо, що українцям рекомендовано намагатися уникати відвідування місць масового скупчення та самоізолюватися, задля мініматизації інфікування коронавірусом COVID-19.

"Самоізоляція - найефективніший спосіб боротьби з поширенням коронавірусної інфекції в усіх країнах, де її було зафіксовано", - йдеться в повідомленні.

Ба більше, у соціальній мережі Facebook стартував флешмоб #ЗалишаюсяВдома. Відтак, усі охочі користувачі можуть додати до свого фото рамку від МОЗ із відповідним написом. Таким чином, ви зможете стати прикладом для інших під час карантину. Варто пам’ятати, що для убезпечення від інфікування необхідно регулярно та ретельно мити руки з милом та дотримуватися дистанції, а в разі поганого самопочуття негайно звертатися до лікаря. Окрім цього, у МОЗ повідомили, що усю необхідну інформацію про коронавірус українці отримуватимуть у СМС-повідомленнях. 

"Це будуть короткі й чіткі інструкції, у яких будуть прописані правила особистої гігієни та основні рекомендації для боротьби з коронавірусом", - заявив Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець на засіданні Уряду.

Нагадаємо, що згідно з Постановою Уряду "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" на території Київської області введений карантинний режим.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: