#

М’ясо на експорт: на Київщині відкрили ферму з відгодівлі овець і бичків

24.02.2020 17:18
М’ясо на експорт: на Київщині відкрили ферму з відгодівлі овець і бичків
Фото з ферми

Сьогодні, 24 лютого, стало відомо, у Київській області запрацювала нова ферма з відгодівлі овець і бичків м’ясних порід за сприяння компанії з іноземними інвестиціями Livestock4Export 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "AgroTimes".

Наразі ми маємо порівняно низький попит на внутрішньому ринку. На жаль, на низькоякісне м’ясо ціни зовсім необґрунтовані та вищі за європейські, а високоякісне недооцінюється. Тому все м’ясо, яке отрмають на фермі, ймовірніше за все будуть збувати до країн Південно-Східної Азії. До того ж, ферма вже має певні домовленості щодо поставок за кордон.

"Відгодівля бичків і овець на експорт нині є прибутковим напрямом тваринництва. У світі надзвичайно великий дефіцит м’ясної продукції. Люди хочуть отримати якісний продукт, й Україна здатна його забезпечити", - повідомляє директор Livestock4Export Сергій Голембівський.

Відтак, експортний напрям нині є перспективнішим, ніж внутрішній збут.

"В Україні не сформована культура споживання яловичини. Вона зародилася лише кілька років тому й потроху розвивається: наприклад, у великих містах відкриваються стейкхаузи, бургерні", - говорить Сергій Голембівський.

Нагадаємо, що в Київській області на аукціон було виставлене підприємство "NEST UKRAINE", що спеціалізується на переробці гарбузового насіння та волоського горіха.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: