#

На Банковій сьогодні пройшов одиночний пікет на захист Біличанського лісу

10.02.2021 19:10
На Банковій сьогодні пройшов одиночний пікет на захист Біличанського лісу
Фото з місця події

Мешканка селища Коцюбинське Олександра Куцан сьогодні, 10 лютого, вийшла на одиночний пікет на захист Біличанського лісу під Офіс Президента

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Громаду Приірпіння".

Олександра Куцан вимагала у Зеленського виконати указ і захистити Біличанський ліс.

У повідомленні розповідають, що цей ліс – частина Святошинського району столиці. Він досі долає наслідки чорнобильської катастрофи і є лісом першої категорії, який з 1 травня 2014 року має завдяки президентському указу статус нацпарку.

Щоб виконати президентський указ мало накласти природо-заповідний фонд на територію лісу. Треба винести межу в натуру. Ми брали участь в десятках нарад у Мінекології за участю Держгеокадастру, прокуратури та представників інших відомств. Нам постійно кажуть, що от-от винесемо межу в натуру, а потім, все сходиться до того, що не можуть виконати указ. Блокада була в Держгеокадастрі і ми переконані, що вона з’явилася після того, як нардеп Дубінський домовився з дерибанниками Біличанського лісу про співпрацю на рівні Київської області, – розповідає учасниця акції.

Під час пікету поліція попросила Куцан відійти під будівлі Офісу Президента і сфотографували паспорт Куцан.

Ми просилися на прийом громадян і в Держгеокадастр, і в Офіс президента. Нам відмовляють всі інстанції з посиланням на те, що зараз є загроза коронавірусу. Тобто рік цим прикриваються, нас позбавили інструментів взаємодії і контролю з ОП та Держгеокадастром, а нових інструментів не надали. Zoom-прийом громадян з теми виконання указу президента, яка для всіх, як значиться у відписках, є одним з пріоритетних питань – це не так важко, правда? Було б бажання. Але бажання захищати ліс нема. Просимо Офіс Президента не про тарифи, не про якість доріг. Прийшли з питанням по його прямому функціоналу. Він єдиний, хто наділений в межах держави надавати статус нацпарку і єдиний, хто може дотиснути виконання президентських указів, – резюмує Куцан.

Нагадаємо, що у "Держгеокадастрі" роками затягують визначення меж унікальної екосистеми - Біличанського лісу, який, до того ж отримав статус нацпарку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook