#

Межі Біличанського лісу досі не визначені – Держгеокадастр переносить дедлайни

15.01.2021 20:00
Межі Біличанського лісу досі не визначені – Держгеокадастр переносить дедлайни
Фото з мережі інтернет

Редакторка ГО Рух ЧЕСНО Ірина Федорів розповіла, що у "Держгеокадастрі" роками затягують визначення меж унікальної екосистеми - Біличанського лісу, який, до того ж отримав статус нацпарку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Ірини Федорів у Facebook.

Ми дотискали підписання указу. Вибивали гроші на винесення межі в натуру. Штурмували міністерство, щоб дотискати на робочих групах дорожну карту і контролювати дедлайни. Йде 2021 рік. Офіс президента посилає нас в ОДА (ліс - територія Києва, межу виносить Мінекології НПП Голосіївський і держгеокадастр, ОДА на нарадах не було ніколи і не може вплинути на саботаж Держгеокадастру, - написала Федорів.

За словами активістки, робоча група напрацювала дорожню карту співпраці і строки виконання, аби встигнути винести межу нацпарку в натуру в межах чергового дедлайну, змінили керівництво у Держгеокадастрі – Кабмін призначив заступником голови відомства Єгора Бодрова. З того моменту все і забуксувало.

Бодров відкликав уже готові файли із документами. Для того, аби Держгеокадастр прийняв від офіційної установи файли повторно, їх довелося офіційно подавати через ЦНАП.

Остання подача документів була 28 грудня, а станом на 13 січня секретар в приймальні голови  Київсього кадастру Дениса Гончара повідомила, що держслужбовець немає часу на розмову, а "пріоритетним" питанням ще не займався, – розповіла активістка.

Нагадаємо, що в Броварах почав працювати поставтоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря, який нещодавновстановили в парку "Перемога".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: