#

На Білоцерківщині поліцейських звинувачують у "кришуванні" злочинної банди (ФОТО)

28.01.2021 12:30
На Білоцерківщині поліцейських звинувачують у "кришуванні" злочинної банди (ФОТО)
Фото з місця події

Відомий у Білоцерківському районі 31-річний "кримінальний авторитет" очолював організовану злочинну групу, на рахунку якої 13 епізодів злочинної діяльності

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до Васильківського міськрайонного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно членів злочинної організації, які займалися розбійними нападами та тиском на бізнес шляхом вимагання, залякування та побиття людей (ч.1 ст.255, ч.4 ст.187, ч.4 ст.189, ч.1 ст.263, ч.3 ст.289 КК України).

Відомий у Білоцерківському районі 31-річний "кримінальний авторитет" очолював організовану злочинну групу. До складу угруповання, на рахунку якого 13 епізодів злочинної діяльності, окрім організатора входило ще 15 осіб, серед яких і один з керівників Білоцерківської поліції, який виконував роль пособника у вимаганнях.

Злочинний альянс складався з 5 організованих груп з стійкою ієрархічною структурою та чітким розподілом ролей.

Згідно заздалегідь розробленого плану, озброєні члени угруповання вчиняли розбійні напади, відбирали автомобілі та вимагали грошові кошти у мешканців Білоцерківського району, застосовуючи психологічний та фізичний вплив на потерпілих та членів їх сімей.

Усе отримане від злочинної діяльності зловмисники передавали своєму лідеру, в якості так званого "общаку". Він в свою чергу здійснював подальший розподіл коштів для утримання цієї організації та оплати за виконану «роботу».

Досудове розслідування здійснював слідчий відділ ГУ Національної поліції у Київській області.

Також нагадаємо, що інженера технічного нагляду судитимуть за пособництво у підробці документів, що стали підставою для розпорядження бюджетними коштами та у їх привласненні.



Читати "Моя Київщина" у Telegram