#

На Білоцерківщині водії "забувають" видавати квитки пасажирам

23.12.2019 07:55
На Білоцерківщині водії "забувають" видавати квитки пасажирам
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно податківці у Білоцерківському районі викрили перевізників, що "забували" обілечувати пасажирів мiських та примiських рейсів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на портал ДПС у Київській області.

Такі дії правопорушників призвели до заниження оподатковуваного доходу та суми податкового зобов’язання, належного до сплати в бюджет, унаслідок чого було порушено п.1, п.2 ст.3 Закону України від 06.07.1995р. №265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" зі змінами та доповненнями. Згідно з відомістю про нарахування заробітної плати за вересень поточного року, на підприємстві працює близько 207 співробітників. Суб’єкт господарювання здійснює перевезення пасажирів на 5 міських маршрутах з використанням книг обліку розрахункових операцій на господарських одиницях.

У дописі зазначається, що відповідно до вказаного закону, суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані:

1. проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок;

2. видавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, включаючи ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, при отриманні товарів (послуг) в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції.

Також нагадаємо, що на Білоцерківщині правоохоронці припинили діяльність двох автозаправних станцій, які без дозвільних документів продавали пальне.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: