#

На білоцерківському каналі "Крокус" вибірково критикують владу - "Детектор медіа"

02.12.2022 14:00
На білоцерківському каналі "Крокус" вибірково критикують владу - "Детектор медіа"
Фото з мережі інтернет

"Детектор медіа" дослідив роботу білоцерківського каналу "Крокус" та вказав на його помилки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Детектор медіа".

Засновником телерадіокомпанії "Крокус-1" є столичний бізнесмен Олександр Стеценко, який володіє фірмами в кількох містах. Ютуб-канал Krokus.TV має вже майже 15 тис. підписників, тут викладають сюжети новин і окремі телепрограми.

Дослідники "Детектор медіа" відзначають, що новини від журналістів "Крокуса" виходять без титрів із позначенням учасників знімальної групи. Матеріали медійників намагаються охопити різні сфери життя райцентру на Київщині. Однак, зазначають в "ДМ", каналу бракує повноти та балансу думок: 

Подекуди здається, що журналісти "Крокуса" підхопили "синдром молодого журналіста": коли приходиш на подію, щоб розповісти про неї в сюжеті, але соромишся розпитати деталі чи записати додаткових спікерів.

Також фахівці зауважили, що медійники каналу постійно критикують місцеву владу, але роблять це вибірково. Найбільше дістається меру міста Геннадію Дикому, а "найтеплішу ванну" отримує депутат Микола Бабенко. Парламентар з’явився у трьох із 24 оглянутих сюжетів, а також завітав на інтерв’ю у програму "Тиждень". На каналі його незмінно зображують як людину, що щиро вболіває за долю місцевої громади й робить усе можливе для її розвитку. Хоча, зазначають у "Детекторі медіа", Бабенко був помічений у корупційних схемах із теплопостачання, коли обіймав посаду голови Київської облради.

Також в ефірі "Крокуса" радо зустрічають представників пропрезидентської партії "Слуга народу", від секретаря міськради Дмитра Киришуна до нардепа з монобільшості Олександра Санченка. У "Детекторі медіа" підсумовують, що матеріали каналу, присвячені роботі посадовців, містять чимало суб’єктивних суджень, а журналістам варто відходити від зайвої улесливості в розмовах зі своїми улюбленцями.

Нагадаємо, що олігарх Жеваго бореться за повернення контролю над активами у Білій Церкві.

Читати "Моя Київщина" у Facebook