#

На Богуславщині поліція відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення атмосферного повітря (ФОТО)

14.08.2020 12:22
На Богуславщині поліція відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення атмосферного повітря (ФОТО)
Фото з місця події

До поліції звернулась жителька Богуславського району із заявою про те, що на її думку, завод з вироблення бронежилетів здійснює забруднені викиди в атмосферне повітря

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на офіційний сайт Головного управління Національної поліції в Київській області.

Працівники місцевого відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 241 (Забруднення атмосферного повітря) Кримінального  кодексу України. 

Поліцейські провели санкціонований обшук на території підприємства. До проведення слідчих дій залучені спеціалісти державної екологічної інспекції, відділу лабораторних досліджень та Держспоживслужби.

Також, для експертного дослідження відібрано: зразки ґрунту на території підприємства та поза його межами, зразки повітря, води та стічної каналізації. Крім того, спеціалісти здійснили замір шуму роботи підприємства. За результатами обшуку слідчі призначили низку судових експертиз. Наразі досудове розслідування триває.

За нашою інформацією, мова йде про "славнозвісне" підприємство "Глобал Спецтекс", яке в липні цього року тимчасово призупинило свою діяльність відповідно до вимог органів місцевого самоврядування, однак згодом знову запрацювало, попри відсутність будь-яких дозвільних документів. Зауважимо, що 5 серпня небайдужі мешканці міста Богуслав прийшли на сесію міської ради з вимогою зупинити роботу фабрики. Проте на сесії міської ради дане питання не було винесено, а після того, як закінчився захід, мер пішов, не звертаючи уваги на людей. У міській раді розводять руками та говорять, що треба робити громадські слухання



Читати "Моя Київщина" у Facebook