#

На Бориспільщині "чорні лісоруби" зрізали дерева на майже 2,5 млн грн (ФОТО)

20.12.2023 11:30
На Бориспільщині "чорні лісоруби" зрізали дерева на майже 2,5 млн грн (ФОТО)
Фото з місця подій

Двоє чоловіків зрубали 348 дерев, а саме захисних лісових насаджень лінійного типу, на ділянці зрошувального каналу на території Бориспільського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київщини.

За процесуального керівництва Бориспільської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям Київщини за фактом незаконної порубки дерев у захисних насадженнях та незаконному їх перевезенні (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства,  у січні-лютому 2023 року двоє чоловіків організували незаконну господарську діяльність з порубки та подальшого продажу деревини на території Бориспільського району.  Вони залучили до роботи ще трьох осіб та запевнили їх у наявності всіх необхідних дозвільних документів на порубку лісових насаджень, хоча фактично їх не мали. 

Відтак, без передбаченого законом дозволу вони здійснили порубку 348 дерев на ділянці каналу "Східна Гілка" Бортницької зрошувальної системи.

Незаконно зрубані дерева розпиляли на колоди та вивезли на спецтехніці з території зрошувального каналу для подальшої реалізації. Розмір спричиненої територіальній громаді шкоди становить понад 2,4 млн грн.

Одному з підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а також вирішується питання щодо накладання арешту на його майно. У зв’язку з тим, що другий підозрюваний виїхав за межі країни, його оголошено в розшук. 

Нагадаємо, що на Київщині до бюджету відшкодують понад 1 млн грн за незаконну вирубку лісу.



Читати "Моя Київщина" у Facebook