#

На Бориспільщині єнот заліз на 12-метрове дерево (ФОТО)

24.03.2021 15:55
На Бориспільщині єнот заліз на 12-метрове дерево (ФОТО)
Фото з місця події

У селі Гора, що у Бориспільському районі, рятувальники допомогли єноту, який заліз на аварійне дерево, заввишки 12 метрів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українську правду".

Розповідають, що порятунком тварини займалась команда Kyiv Animal Rescue Group та Добровільна пожежна команда "Штурм". Приїхавши на місце події, вони побачили, що єнот заліз на тонке, тріснуте дерево, яке рятувальники назвали аварійним.

Зняти його традиційними методами було неможливо, тому що дерево ледь трималося і могло зламатися в будь-який момент від навантаження. За допомогою драбини рятувальник піднявся на дерево, підстрахував його мотузкою, і почав поступово надпилювати, – розповідають у Команді порятунку.

Єнот стрибнув на землю коли дерево опустилося на висоту близько 4 метрів та почав тікати. Проте рятувальники швидко спіймали налякану тварину. Його помістили в переноску та доставили в притулок для диких тварин.

Повідомляють, що єнот не постраждав, а господарі тварини уже відгукнулися. Ймовірно, єнота звати Кірюша, а прибіг він із села Щасливе.

Нагадаємо, що депутати Коцюбинської селищної ради ухвалили місцеву Програму поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин на території громади на 2021-2023 роки.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: