#

На Бориспільщині покарають винуватця смертельної ДТП

26.11.2020 20:25
На Бориспільщині покарають винуватця смертельної ДТП
Фото з місця події

Прокуратура домоглася реального покарання винуватцю летальної ДТП, яка трапилися у лютому 2020 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Київським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора та скасовано вирок Бориспільського міськрайонного суду, яким за вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння (ч. 2 ст. 286 КК України) водія автомобіля Audi A6 засуджено до чотирьох років позбавлення волі, але на підставі ст.75 КК України звільнено з випробуванням та призначено  іспитовий строк терміном на три роки.

За принципової позиції  обласної прокуратури судом апеляційної інстанції обвинуваченому призначено реальну міру покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на три роки.

У суді доведено, що нетверезий водій автомобіля Audi A6 29 лютого цього року, рухаючись автошляхом Т1016 з порушенням Правил дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем Mitsubishi Pajero Sport, водій якого загинув на місці пригоди.

Київський апеляційний суд підтримав доводи прокурора та погодився з тим, що правопорушник заслуговує лише на реальне покарання, яке останній відбуватиме в місцях несвободи.

Читати "Моя Київщина" у Facebook