#

На Бориспільщині зареєстровано нові випадки африканської чуми свиней

17.10.2023 14:40
На Бориспільщині зареєстровано нові випадки африканської чуми свиней
Фото з мережі Інтернет

В особистих селянських господарствах мешканців с. Хоцьки Циблівської сільської територіальної громади Бориспільського району Київської області 11 та 13 жовтня зареєстровано захворювання на африканську чуму свиней 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Рішенням місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Бориспільській районній державній адміністрації (Бориспільській районній військовій адміністрації) всю територію села Хоцьки оголошено епізоотичним вогнищем, запроваджено карантин щодо АЧС та затверджено План заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней на території Циблівської та Ташанської сільських територіальних громад Бориспільського району Київської області.

До зони захисту увійшла територія Національного природного парку "Білоозерський".

До зони нагляду увійшли території мисливських угідь Київського обласного мисливсько-рибальського виробничого об’єднання Київської обласної ради УТМР, Національного природного парку "Білоозерський" та населенні пункти Циблівської сільської територіальної громади Бориспільського району (с. Лецьки, с. Циблі, с. Пологи-Чобітки, с. Пологи-Яненки, с. Світанок) і Ташанської сільської територіальної громади Бориспільського району (с. Пологи-Вергуни, с. Тарасівка, с. Улянівка).

Наразі фахівцями ветеринарної медицини Держпродспоживслужби вживаються всі заходи, що передбачені діючою Інструкцією з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Мешканців перелічених населених пунктів просять з розумінням віднестись до дій працівників Держпродспоживслужби та сприяти ліквідації спалаху і недопущення поширення АЧС на інші території.

Нагадаємо, що в Ірпінській громаді продовжують реалізовувати програму безкоштовної стерилізації та вакцинації тварин.

Читати "Моя Київщина" у Facebook