#

На Бориспільщині знайомі намагалися "вибити" борг з чоловіка бойовою гранатою

15.03.2021 20:10
На Бориспільщині знайомі намагалися "вибити" борг з чоловіка бойовою гранатою
Фото з місця події

Нещодавно до поліції надійшло повідомлення від жителя села Гнідин про те, що вранці він виявив предмет схожий на бойову гранату, яка була прив’язана мотузкою до хвіртки його паркану зі сторони подвір’я

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ Нацполіції у Київській області.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Бориспільського районного управління поліції, співробітники  вибухотехнічної служби поліції Київщини та кінологи.

Вибухотехніки знешкодили вказаний пристрій та встановили, що він є муляжем ручної уламкової оборонної гранати "Ф-1". Але найбільше поліцейських та потерпілого збентежив напис погрозливого змісту, який був прикріплений до вказаного предмету.

Працівники правоохоронних органів оперативно встановили осіб, причетних до скоєння злочину. Ними виявилися 30-ти та 44-річні жителі міста Києва.

Як з’ясувалося, між чоловіками виник конфлікт через борг одного з них. Тому зловмисники вдалися до погроз та залякування.

Слідчі Бориспільського районного управління поліції за процесуальним керівництвом прокуратури повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. Запобіжний захід обере суд.

Також нагадаємо, що із 9 по 12 березня у гімназії села Вовчків Бориспільського району відбулася традиційна першість із кульової стрільби серед учнів 5-9 класів.




Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: