#

На Бориспільщині виділили майже 17 млн грн на капітальний ремонт дитячого садочка

22.04.2020 15:50
На Бориспільщині виділили майже 17 млн грн на капітальний ремонт дитячого садочка
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що на Бориспільщині Гірська сільська рада виділила кошти на ремонт дитсадку "Берізка" та вже обрала підрядника

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Киеввласть".

Виконувати роботи буде ПАТ "Бориспільський комбінат будівельних матеріалів", яке належить депутатам Бориспільської міськради Володимиру і Ігорю Шалімовим та з минулого року будує в селі Гора школу. Очікується, що ремонт завершать до кінця березня 2021 року.

Як стало відомо з оголошення електронної системи публічних закупівель ProZorro 3 квітня 2020 року Гірська сільська рада уклала договір з ПАТ "Бориспільський комбінат будівельних матеріалів" (ПАТ "БКБМ") на проведення капітального ремонту дошкільного навчального закладу "Берізка" по вул. Тургенєва, 5 в селі Гора Бориспільського району Київщини. Ціна договору склала 16,98 млн гривень.

Конкуренцію ПАТ "Бориспільський комбінат будівельних матеріалів" в тендері склало ТОВ "Буд Пром Лайн". Пропозиція конкурента була вигідніше, однак її відхилили, зокрема, через надання меншого за вказане в тендерній документації тендерного забезпечення.

До квітня 2021 року ПАТ "БКБМ" повинно виконати у дитсадку загальнобудівельні та електротехнічні роботи, облаштувати системи пожежної сигналізації, блискавкозахисту, опалення, вентиляції, водопостачання та каналізації, встановити гусеничний сходовий підйомник, захист від обледеніння. Також підряднику необхідно виконати ремонтні роботи в пральні та овочесховищі.

ПАТ "БКБМ" залучить до виконання робіт трьох субпідрядників – ТОВ "Енергія-плюс ЛТД", ТОВ "Авітон" та ПАТ "ПМК 508"

За інформацією сайту дитячого садку "Берізка", навчальний заклад було побудовано в 1985 році. В квітні минулого року завідувач дитячого садочку Ніна Коваль записала відеозвернення до депутатів Гірської сільської ради із закликом проголосувати за виділення коштів на ремонт закладу. За її словами, потужність закладу становить 140 дітей, але виховується в ньому понад 200 дітей. При цьому дитсадок потребує термінового ремонту. Зокрема, у закладі велика проблема із електропостачанням: за півроку сталося 4 загоряння. Крім цього, садок потребує заміни каналізації, сантехніки, реконструкції харчоблоку та пральні, перекриття даху та встановлення пожежної сигналізації.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ПАТ "БКБМ" було зареєстровано у 1995 році. Засновники – Ігор (34,45%) і Володимир (63,35%) Шалімови. Директор – Ігор Шалімов. Розмір статутного капіталу – 217,13 тис. гривень. Основний вид діяльності – виготовлення виробів із бетону для будівництва.

Володимир та Ігор Шалімови – діючі депутати Бориспільської міськради. Крім цього, Володимир Шалімов керує Бориспільською міською партійною організацією політичної партії "Наш край". Відзначимо, що співголовами цієї політсили числяться Олександр Мазурчак та Антон Кіссе, які до подій Революції Гідності були членами Партії регіонів.

У 2002-2006 роках людина з ім'ям Володимир Шалімов була помічником народного депутата Вадима Литвина (Комуністична партія України).

За результатами участі у публічних закупівлях ПАТ "БКБМ" уклало 78 договорів на загальну суму 384,6 млн гривень (з урахуванням нинішнього). Найбільший замовник підприємства – Управління регіонального розвитку Бориспільської райдержадміністрації (РДА), яке віддало підприємству підрядів на 167,8 млн гривен.

Також нагадаємо, що 21 квітня у місті Бориспіль автівка збила пішохода, який поспіхом переходив дорогу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: