#

На Бородянщині Держгеокадастр двічі видав землю одній особі

07.05.2021 18:30
На Бородянщині Держгеокадастр двічі видав землю одній особі
Фото з мережі інтернет

Стало відомо, що Бучанська окружна прокуратура домоглася у суді повернення Бородянській громаді земельної ділянки вартістю понад 3 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури у Київській області.

Прокуратура виступала в інтересах держави в особі Держгеокадастру. Позов був проти Головного управління Держгеокадастру у Київській області, ТОВ та громадянина, який двічі отримав безплатну землю.

За даними слідства, Держгеокадастр Київщини деякими наказами порушив вимоги Земельного кодексу України, передавши фізичній особі повторно безоплатно у приватну власність земельну ділянку. Два га землі знаходяться у селі Шибене Бородянської ОТГ. В подальшому вказана земельна ділянка була відчужена на користь товариства.

Зрештою, суд визнав недійсним наказ ГУ Держгеокадастру у Київській області та потребував заплатити на користь держави в особі 3 млн 160 тис грн – саме такою є вартість ділянки.

Нагадаємо, що місцеві жителі та учасники АТО у селі Озерна, що у Білоцерківському районі, не можуть отримати земельні ділянки нібито через проблеми з реєстрацією документів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: