#

На Бородянщині заговорили про екоцид – невідомі вивезли рештки тварин на поле (ФОТО)

07.06.2021 17:45
На Бородянщині заговорили про екоцид – невідомі вивезли рештки тварин на поле (ФОТО)
Фото з місця події

У п’ятницю, 4 червня, у полі біля хутора Михайлівського, що на Бородянщині в Бучанському районі Київської області, невідомі розкидали рештки тварин та їх екскременти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Голови Бучанської районної державної адміністрації Миколи Ляшенка у фейсбуці.

Про забруднення полів, які перебувають в оренді, повідомили небайдужі мешканці Бородянки. За три дні пацюки та птахи розтягали решти уже на 2 га, і, за словами Миколи Ляшенка, сморід виїдає очі на стільки, що повз місце, куди вивезли відходи, ні пройти, ні проїхати.

Сьогодні вони разом із представниками правоохоронних органів, прокуратури, екологів та громади побували в епіцентрі подій. Буквально за метрів 500-600 знаходяться житлові будинки.

Повідомляють, що за правилами й нормами виробництва, відходи мають утилізуватися, і зараз їх сморід — це невелика проблема у порівнянні з тим, що може бути, якщо ці нечистоти потраплять у ґрунтові води.

Це ніщо інше, як ЕКОЦИД. Однозначно, я не залишу цю ситуацію на самоплин. Нині подано заяву до правоохоронних органів та відповідні екологічні служби. Зроблено забори щодо забрудненості ґрунтів. Беру це питання на власний контроль. Прикриватись "благими" намірами щодо "удобрення ґрунту" НЕ ВДАСТЬСЯ!

Нагадаємо, що у Всесвітній день охорони навколишнього середовища КОДА організувала та провела захід присвячений просвітницький екологічний освіті для школярів у заказнику "Козинський".


Читати "Моя Київщина" у Telegram