#

На Броварщині між місцевими жителями та "тітушками" відбулися сутички (ВІДЕО)

10.11.2020 18:19
На Броварщині між місцевими жителями та "тітушками" відбулися сутички (ВІДЕО)
Скріншот з відео

Нещодавно у селі Погреби на Броварщині місцеві жителі та правозахисники вийшли на акцію протесту проти компанії з видобування піску "Собі"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Стопкор".

ТОВ  "Собі" вже неодноразово звинувачували у розкраданні піску та руйнуванні доріг. Активісти знову вийшли на протест проти нелегального бізнесу, але на них натравили так званих тітушок.

Зараз ми перебуваємо на Погребському шляху, де компанія "Собі" незаконно видобуває та складує пісок. Нагадаю, 2 роки тому жителі села Троєщина почали скаржитись на відсутність води у криницях та на те, що щонайменше сотня вантажівок на день розбиває їхню дорогу. Тоді на звернення активістів "Собі" відреагувало агресивно та надіслало "тітушок". При цьому поліція Броварського району хотіла арештовувати активістів, а не піщаних нелегалів. Тим часом "Собі" продовжує намив піску в Деснянському районі Києва. Складують його в селі Погреби, де призначення земельної ділянки – сільське господарство. Влада не реагує, дороги надалі руйнуються. Вивозиться пісок. Сьогодні тут зібрались жителі села Троєщина, активісти ГО "Нова столиця", ГО "Стоп корупції" та представники "Української асоціації видобувачів піску", – повідомляють протестувальники.

Активісти сподіваються заручитися підтримкою влади та правоохоронних органів, які мають відстоювати інтереси українського суспільства, а не нелегального бізнесу. ТОВ "СОБІ" також займається видобуванням піску на Десні, проте в межах двох родовищ – Деснянське-нижнє та Деснянське-верхнє, що розташовані у Броварському та Вишгородському районах (площі родовищ становлять 57 і 58 га). Компанія отримала дозволи на користування надрами ще у 2011-му році. Вони дійсні 2027-го року.

Нагадаємо, що у компанії "Кока-Кола" розповіли про допомогу медикам та бізнесу в період пандемії.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: