#

На Броварщині першокласники, які постраждали від війни, отримали шкільне приладдя (ФОТО)

08.09.2022 17:25
На Броварщині першокласники, які постраждали від війни, отримали шкільне приладдя (ФОТО)
Фото з місця події

Стало відомо, що першокласники, які постраждали внаслідок окупації громад Броварщини, отримали від благодійників комплекти шкільного приладдя та продуктові набори

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Такі дії стали можливим в межах соціальної ініціативи "Першачок", яку спільними зусиллями реалізували Українська Освітня Фундація, Благодійний фонд Георгія Біркадзе та Броварська військово-цивільна адміністрація.

Нещодавно благодійники вручили понад 80 шкільних наборів для дітей із соціально-незахищених категорій, які цьогоріч пішли до перших класів навчальних закладів Великодимерської громади. Серед них, малеча з Великої Димерки, Тарасівки, Рудні, Шевченкового, Богданівки, Русанова, Гоголева, Плоского, Світильні, Бобрика.

До кінця ж тижня такі набори із шкільним приладдям отримає більше 100 дітей, включно з першокласниками ще двох деокупованих громад - Калитянської і Баришівської.

Як зауважив під час вручення подарунків школярам засновник однойменного Благодійного фонду Георгій Біркадзе, війна болісно б'є по найбільш незахищеній частині нашого суспільства - дітях, їх емоційній та психологічній стійкості. Тому якщо такі подарунки хоча б на мить дадуть змогу малечі відволіктись від тих складних обставин, в яких вони опинились разом зі своїми родинами, це уже буде великий успіх і радість для кожного з нас. Бо жодна війна немає права забирати дитячий сміх і веселощі.

Водночас, засновник Української Освітньої Фундації Тетяна Люлька підкреслила:

Ми отримуємо щодня сотні запитів про допомогу від сімей з дітками. І в кожному повідомленні запит на шкільне приладдя. Я дуже щаслива, що нам разом вдалося реалізувати цей проєкт. Я точно знаю, що ці маленькі позитивні миті залишаться назавжди в маленьких серденьках дітлахів.

Нагадаємо, що 7 вересня до працівників поліції звернулася жителька села Іванків Миронівської ОТГ та сказала, що її чоловік забрав дитину та зник.

 



Читати "Моя Київщина" у Telegram