#

На Броварщині від коровірусу померла 70-річна сімейна лікарка (ФОТО)

29.10.2020 11:30
На Броварщині від коровірусу померла 70-річна сімейна лікарка (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що COVID-19 забрав життя у 70-річної сімейної лікарки Галини Герасименко, яка працювала в амбулаторії у Великій Димерці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Трибуна Бровари".

Галина Герасименко народилася у Великій Димерці. Практично все життя вона жила і трудилася в рідному селищі.

У пані Галини той випадок, коли обрання майбутньої професії – то влучання в "десятку". Загалом стаж її служінню медицині, а це означає служіння людям, – понад 50 років. В тім числі навчання у медичному училищі, згодом – у Київському медичному інституті, – вказують в ОТГ.

Як зазначив головний лікар Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Валентин Багнюк, Галина мала супутні медичні проблеми з нирками, тому не змогла пережити ускладнень від захворювання коронавірусом.

Зі слів директора лікарні, це вже щонайменше друга смерть серед медпрацівників на Броварщині. Місяць-два тому помер фельдшер одного із населених пунктів району.

Водночас у лікарні є або були хворі лікарі ледь не в кожному відділенні: кардіології, пульмонології,  реанімації тощо. У близько 70 – 80 % випадків зараження відбувалося поза лікарнею, переконує Валентин Багнюк. Однак, часто медики "підхоплюють" вірус і від пацієнтів.

За інформацією Валентина Багнюка, на Броварщині хворіють або перехворіли COVID-19 близько 90 медичних працівників.

Нагадаємо, що наразі в Київській області в умовах адаптивного карантину працює 780 закладів дошкільної освіти.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: