#

На "Бюджет участі" Білої Церкви подано майже 50 проектів

07.06.2018 18:32
На "Бюджет участі" Білої Церкви подано майже 50 проектів

У минулий четвер, 31 травня, в Білій Церкві завершився прийом проектів до Громадського бюджету міста

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "04563".

Цього року білоцерківці подали 48 креативних та інноваційних проектів, які направлені на покращення нашого міста.

Голосування за проекти Громадського бюджету відбудеться з 3 по 22 вересня.

Цього року проекти Громадського бюджету стосувалися створення інтерактивних просторів, встановлення модульних вбиральнь, якими зможуть користуватися люди з інвалідністю, облаштування навчального класу для занять з роботехніки, облаштування мосту-фонтану із встановленням системи підсвітки.

З найбільш цікавими, на нашу думку, проектами пропонуємо ознайомитись ближче:

1. «Модульна автоматична громадська вбиральня», якою зможуть користуватися мешканці міста, гості, матері з немовлятами та інваліди. Місце розташування – Площа Волі.

2. «Літературно-мистецька вітальня «PALIT-RA»» - за задумом авторів проекту пропонується переформувати діючу велику та створити малу виставкову залу при бібліотеці №8. 3. «Добрі справи в місті добра» - має на меті створення рекреаційно зони (зони відпочинку та оздоровлення) на Центральному пляжі міста для людей з особливими потребами.

4. «Створення інтерактивного простору в Будинку органної та камерної музики» - пропонується встановлення нового сучасного обладнання, що дозволить розширити можливості закладу в організації нових концертних програм. Крім того, в рамках проекту планується встановлення нових глядацьких крісел.

5. «Сонячне тепло для лікарів та пацієнтів» - автори проекту пропонують вакуумний сонячний колектор з підключенням до бівалентного водонагрівача в Білоцерківській міській лікарні № 2. Метою проекту є забезпечення цілодобовим гарячим водопостачанням блоку «Б»: операційний блок, травматологічний пункт, ургентна лабораторія, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, приймального відділення.

6. «Європейському місту - європейська бібліотека» - автори проекту пропонують переобладнати приміщення Центральної бібліотеки на сучасний, комфортний, інформаційний стенд.

7. «Система автоматизованого прокату велосипедів» - пропонується створення 5-ти автоматизованих станцій прокату велосипедів для розвантаження міського транспорту, покращення екологічного стану та туристичної привабливості міста. (Де: Торгова площа, площа Січневого Прориву (біля входу в дендропарк «Олександрія», масив Леваневського, масив Таращанський, пам’ятник Петру Запорожцю.

8. «Декоративне освітлення та архітектурне облаштування навколо музичної школи мистецтв №1» - тут пропонується облаштування прибудинкової території школи з використанням бруківки, в яку будуть вмонтовані елементи фасадного освітлення.

9. «Райський сад – райському місту» - на земельній ділянці Білоцерківською РДА (вул. Ярослава Мудрого, 2) пропонується облаштування ландшафтного куточка (фотозони) шляхом висадки садово-декоративних рослин.

10. «Міст-фонтан район Замкової гори» - проектом передбачається встановлення системи підсвітки мосту з фонтанами по його дузі та системи розпилу води, яка забирає воду з дна водойми та подає її наверх.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: