#

На дільниці в Ірпені підозрюють "вкид" бюлетенів (ФОТО)

27.10.2020 19:00
На дільниці в Ірпені підозрюють "вкид" бюлетенів (ФОТО)
Фото з місця події

У ніч підрахунку голосів, 26 жовтня, в Ірпені заступниця голови комісії дільниці №321434 зафіксувала ймовірне вкидання бюлетенів до виборчої скриньки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Опора".

За інформацією спостерігачів опори, увагу заступниці комісії привернула кількість разом складених паперів – близько 80-130 штук. Це підтвердили й інші члени ДВК, процес підрахунку голосів відразу припинили.

На місце події одразу викликали правоохоронців.

Зауважимо, що відповідно п.3 ч.1 ст. 252 Виборчого Кодексу України, дільнична виборча комісія може визнати голосування на виборчій дільниці недійсним у разі виявлення у виборчих скриньках виборчих бюлетенів у кількості, що перевищує більше ніж на 10 відсотків кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчій дільниці з відповідних місцевих виборів.

На дільниці також були присутні й кандидати, які вели прямі трансляції у своїх соціальних мережах. Також їхні дії мають ознаки втручання у роботу виборчої комісії.

Нагадаємо, що за даними ТВК, на посаду голови Ірпінської міської ради лідирує Олександр Маркушин, серед партій упевнено перемагає "Нові Обличчя".


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: