#

На ексзаступника голови РНБО зі Ставищенщини Сівковича США запровадили санкції

23.01.2022 18:00
На ексзаступника голови РНБО зі Ставищенщини Сівковича США запровадили санкції
Володимир Сівкович

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти чотирьох українських політиків, де серед них є колишній заступник секретаря РНБО за президента Януковича Володимир Сівкович

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "BBC NEWS".

Під санкції потрапили нинішні депутати від "Опозиційної платформи - За життя" Тарас Козак та Олег Волошин, колишній депутат-регіонал Володимир Олійник та Володимир Сівкович, заступник секретаря РНБО за президента Януковича.

У повідомленні Мінфіну США йдеться, що ці санкції треба сприймати окремо від масштабних економічних санкцій проти Росії, які будуть запроваджені у разі її вторгнення в Україну.

Проте в американському відомстві наголошують, що метою нинішніх санкцій є "влучити, підірвати та відкрити невпинні зусилля Росії з дестабілізації України".

У Мінфіні США також вважають, що "російські розвідувальні служби, включно з ФСБ, залучають українців, які посідають впливові політичні посади, аби здобути доступ до секретної інформації, підірвати суверенітет України, а згодом використовують цих осіб для створення нестабільності як тла для потенційного російського вторгнення".

Володимир Сівкович, який потрапив під санкції, є колишнім заступником голови РНБО України. За даними США, у 2021 він працював із "мережею російської розвідки"- над операцією з просування ідеї офіційної відмови України від Криму в обмін на відведення проросійських сил з Донбасу. До Сивковича є й претензії і щодо його діяльності проти США у 2019-2020 роках.

Щодо усіх чотирьох санкції передбачають замороження будь-яких активів чи часток в активах у США та на територіях, контрольованих США.

Нагадаємо, що у соціальних мережах нардеп Олександр Дубінський розповів, що депутати Обухівської міської ради планують відати ліс під забудову.

Читати "Моя Київщина" у Telegram