#

На Кагарличчині оголосили карантин

09.11.2022 13:05
На Кагарличчині оголосили карантин
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 9 листопада, у місті Кагарлик пройшло засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Кагарлицької ОТГ

На засіданні розглянули лише одне питання порядку денного воно стосувалося підтвердження діагнозу на сказ собаки, а далі було видано розпорядження.

Комісія ухвалила рішення оголосити з 9 листопада с. Переселення  з прилеглими територіями, пасовищами, польовими, лісовими масивами та мисливськими угіддями неблагополучними зі сказу собаки та введення карантинних обмежень у радіусі 10 км навколо  (місто Кагарлик, села Слобода, Оріхове, Халча,  Росавка,  Новосілки,  Горохове,  Горохівське, Горохуватка, Тарасівка,  Стави,  території мисливських угідь УТМР "Кагарлицьке" та ТОВ "Трипільський мисливець".

Рішенням комісії заборонено проведення виставок, виводок, вивезення за їхні межі собак, котів і диких тварин,  проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їхній відлов і вивіз.

Карантинні обмеження буде знято  через два місяці з дня оголошення випадку сказу після проведення всіх протиепізоотичних заходів.

Нагадаємо, що  у селі Бурти Кагарлицької громади, під час проведення оперативно-розшукових заходів поліціянти затримали місцевого жителя, який перебував у розшуку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram