#

На Київщині бандитам-СБУшникам обрали запобіжний захід

09.05.2020 11:15
На Київщині бандитам-СБУшникам обрали запобіжний захід
Фото з місця події

Стало відомо, що п’ятьох співробітників поліції та СБУ, які підозрюються у бандитизмі, викраденні людей та вимаганні, триматимуть під вартою майже три місяці без можливості застави

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на особисті джерела у правоохоронних органах.

Днями, правоохоронці Київщини затримали злочинне угрупування, яке було сформоване чинними співробітниками поліції та СБУ. Відомо, що двоє із учасників банди підшукували жертв та передавали інформацію своїм пособникам, які, їх відслідковували, вивчали спосіб життя та викрадали з метою отримання викупу. Після викрадення вони представлялися працівниками правоохоронних органів та погрожували зброєю і застосовували фізичну силу, щоб отримати кошти.

За інформацією Ігоря Мосійчука організатором та ватажком банди був старший оперуповноважений СБУ у місті Київ та Київській області Сергій Борисов. Окрім нього, до угрупування входили Олег Гогайзель - старший уповноважений СКП Переяслав-Хмельницького ВП ГУНП в Київській області, майор поліції який перебував у відряджені до Департаменту оперативної підтримки Нацполіції, капітан поліції оперуповноважений УКР ГУНП в Києві Іван Сторожук та Володимир Володін, який в банді виконував роль наводчика.

За даними слідства, учасники організованої групи заволоділи щонайменше $175 тис. Під час обшуків у підозрюваних вилучили гроші, мобільні телефони, автомобільні номери прикриття, які використовували під час стеження, зброю та боєприпаси, чорнові записи й наркотики.

Наразі усі п’ятеро підозрюваних перебуватимуть під вартою 60 днів без можливості застави. 




Читати "Моя Київщина" у Telegram