#

Через нічний снігопад на Київщині без світла залишилося 40 тисяч осель

27.11.2023 12:00
Через нічний снігопад на Київщині без світла залишилося 40 тисяч осель
Фото з мережі Інтернет

На Київщині через сильний снігопад в ніч з 26 на 27 листопада та посилення вітру до 25 м/с без світла залишилося 40 тисяч осель

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням пресслужбу ДТЕК.

Станом на 9:00 знеструмлені 44 повітряні лінії та 1033 трансформаторні підстанції.

Мобілізовані всі сили та спецтехніка, щоб у максимально стислі терміни відновлювати електропостачання.

Негода може призвести до нових аварійних відключень світла в регіоні. Синоптики прогнозують ускладнення погодних умов протягом дня 27 листопада: приріст снігового покриву до 30 см, у південних та східних районах області до 50 см, вітер до 25 м/с, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця. В таких умовах на відновлення електропостачання може знадобитись трохи більше часу.

У ДТЕК нагадують правила безпеки:

  • під час сильного вітру потрібно уникати знаходження біля ліній електропередачі;
  • при виявленні обірваних ліній не підходити ближче ніж 8-12 метрів, ні в якому разі не торкатися оголених проводів та одразу повідомити про це компанію;
  • якщо зникло світло, не намагайтеся здійснити ремонт самостійно. У випадку, коли світло зникло у квартирі або будинку, — зверніться до електрика, що обслуговує ваш будинок. Якщо немає світла на всій вулиці — зверніться до фахівців ДТЕК.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до народу України розповів про негоду, яка вирує у кількох регіонах, та ситуацію на фронті.

Читати "Моя Київщина" у Facebook