#

На Київщині через халатність податківця до бюджету не надійшло нонад 2 млн грн (ФОТО)

15.04.2021 21:20
На Київщині через халатність податківця до бюджету не надійшло нонад 2 млн грн (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 14 квітня, слідчим Державного бюро розслідувань було вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення працівнику податкової служби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "ДФС у Київській області" у Faсebook.

У дописі сказано, що в рамках кримінального провадження, оперативний супровід якого здійснюють співробітники управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Київській області, слідчим Державного бюро розслідувань, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора, вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 367 КК України головному державному ревізору-інспектору Головного управління ДПС у м. Києві, через службову недбалість якого державним інтересам було заподіяно тяжких наслідків.

Далі пояснюється, що у лютому – березні 2020 року вказаний податківець під час проведення планової документальної перевірки суб'єкта господарювання, який займається постачанням добрив, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не забезпечив належної перевірки взаємовідносин підприємства з ризиковими контрагентами, що призвело до не донарахування та несплати до Державного бюджету податку на додану вартість в сумі понад 2 млн грн.

Зауважується, що у разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що іноземець разом із трьома українцями на території Київщини виготовляв та продавав фальсифіковані медичні препарати.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: