#

На Київщині цього року листопад був теплішим, ніж зазвичай

01.12.2020 14:00
На Київщині цього року листопад був теплішим, ніж зазвичай
Фото з мережі інтернет

В ЦГО ім. Б. Срезневського опублікували погодні підсумки останнього місяця осені. За даними спостереження середньомісячна температура листопада була вищою за кліматичну норму на 1,7°С

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт ЦГО ім. Б. Срезневського.

Температурний режим цьогорічного останнього місяця фахівці характеризують як "контрастний". Для прикладу, якщо початок листопада був теплішим за кліматичну норму майже на 4 градуси, то друга декада виявилася холоднішою на півградуса. Наприкінці ж місяця температурний режим знову перевищив середні багаторічні показники на 2,4°С.

Найхолодніше було 30 числа, коли мінімальна температура знизилась під ранок до мінус 3,8°С, а найтепліше – 7 листопада, коли максимальна температура піднялась після полудня до +11,7 градусів, – повідомляють в ЦГО.

А ось опадів останній місяць осені приніс замало, у Києві на проспекті Науки за місяць випало 30 мм опадів, що склало 59%  кліматичної норми.

Нагадаємо, що співробітники Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника опублікували на своїй сторінці у Facebook фото гігантського білого гриба.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: