#

На Київщині діють церкви, присвячені ідолу російської пропаганди

04.12.2022 17:10
На Київщині діють церкви, присвячені ідолу російської пропаганди
Колаж інформаційного порталу "Моя Київщина"

У Київській області діють церкви, які названі на честь князя Олександра Невського, що є дуже сумнівною постаттю та часто використовується російською владою з пропагандистською метою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на YouTube-канал Олександра Маленкова. 

У російській історіографії Князь Олександр Невський передусім відомий як полководець, що в 1240 р. виграв битву зі шведами на Неві, а в 1242 р. – битву з німецькими хрестоносцями на Чудському озері. Але значення цих битв та їхня грандіозність спеціально перебільшується російськими істориками, адже письмові джерела не дають підстав говорити про особливе їхнє значення. Є припущення, що це були незначні військові сутички.

Проте відомо, що Олександр Невський є партнером і гауляйтером монгольської орди, адже у 1252 році захопив великокняжу владу за підтримки татарських каральних загонів, що ознаменувало початок епохи підпорядкування суздальської землі татарському пануванню. Олександр був безпринципним політиком, який діяв не в інтересах своєї країни, а заради захоплення Володимирського престолу у рідного брата. Також відомо, що він був тираном та садистом, а якщо воював, то виключно із християнами.  

На жаль, на честь цього кривавого князя, який є яскравим символом російського політичного православ’я та пропаганди, збудовано багато храмів по всьому світу. У Київській області відомо про три таких об’єкти.

Перша церква знаходиться у селі Феневичі Іванківської ОТГ. Це є дерев’яний храм, що був зведений у 1902 році. Друга така "культурна пам’ятка" розташована у селі Нова Олександрівка Згурівської ОТГ, а третя – у селі Хотів Феодосіївської ОТГ. Остання була споруджена у 2006 році.

Нагадаємо, що генеральний штаб ЗСУ стверджує, що ворог втратив у війні проти України вже 90 тисяч військовослужбовців.


Читати "Моя Київщина" у Facebook