#

На Київщині до написання радіодиктанту національної єдності долучилося понад 15 217 учнів та вчителів

10.11.2022 16:40
На Київщині до написання радіодиктанту національної єдності долучилося понад 15 217 учнів та вчителів
Фото з мережі Інтернет

Учора, 9 листопада, в Україні відзначили День української писемності та мови, а також всі охочі могли долучитися до написання радіодиктанту національної єдності

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОДА, заступниця голови Київської ОВА Жанна Осипенко розповіла, що 9 листопада у закладах загальної середньої освіти Київщини пройшли урочисті заходи: вшанування пам’яті преподобного Нестора Літописця, відкриття Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, зустрічі з відомими людьми.

Також у цей день учні та вчителі регіону долучилися до написання 22-ого Радіодиктанту національної єдності. Цьогоріч у заході взяли участь 15 217 учнів та вчителів закладів загальної середньої освіти Київщини. 

Жанна Осипенко зауважила:

Головним завданням диктанту як діти, так і дорослі вважають не стільки з’ясувати, чи добре вони володіють українською мовою, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і плекає рідне слово. Важливо кожному усвідомлювати її значення та роль у розвитку особистості, адже без своєї мови й самобутньої культури немає народу.

Крім того, заходи до Дня української писемності та мови проходили в КНЗ КОР "Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів". Цього дня відбулися такі події: зустріч із поетесами Тетяною Строкач, Лілією Бойко та Юлією Гребеніченко, які декламували авторські поезії національно-патріотичного звучання, відвідування тематичної виставки в Музеї історії Київщини, презентація "Долаємо мовні стереотипи", перегляд виставки-інсталяції "Нам плекати скарб одвічний – мову!".

Нагадаємо, що 9 листопада в Київській області відбулися навчання директорів закладів загальної середньої освіти щодо цивільного захисту учасників освітнього процесу в період воєнного стану.

Читати "Моя Київщина" у Facebook