#

На Київщині друкували заборонену екстремістську літературу

17.11.2020 16:35
На Київщині друкували заборонену екстремістську літературу
Фото з місця події

Співробітники Служби безпеки України вилучили партію забороненої літератури на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу СБУ.

Зловмисники замовляли "Маніфест Брентона Тарранта", який пропагує етнічний та культурний геноцид, закликає до терактів та масових вбивств. Заборонені книжки друкували кількома мовами у підпільних друкарнях на Київщині. Замовником літератури є колишній співробітник правоохоронних органів сусідньої з Україною держави.

Протягом листопада чоловік замовив три партії книг. Аванс перерахував на банківську карту. Він також оплачував відправлення товару через одного з поштових операторів.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу України, слідчі органів безпеки провели обшуки за місцем проживання і функціонування підпільної «поліграфії» та виявили мобільні пристрої, комп’ютерну техніку з доказами друку забороненої літератури, зразки вказаної продукції та поліграфічне обладнання.

Для блокування переправлення літератури за кордон в одному з відділень поштового оператора у столичному регіоні слідчі вилучили партію друкованої продукції, яку підготували до відправлення замовнику.

Наразі вирішується питання щодо притягнення до відповідальності двох громадян України, причетних до виготовлення забороненої літератури.

Також нагадаємо, що в СБУ заявили, що митники вимагали хабарів у пасажирів за те, щоб вони не створювали штучних перешкод під час митного контролю.


Читати "Моя Київщина" у Telegram