#

СБУ викрила схему вимагання хабарів у "Борисполі"

12.11.2020 12:55
СБУ викрила схему вимагання хабарів у "Борисполі"
Фото з мережі Інтернет

У СБУ заявили, що митники вимагали хабарів у пасажирів за те, щоб вони не створювали штучних перешкод під час митного контролю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу СБУ.

Служба безпеки України розкрила схему вимагання хабарів, розроблену працівниками митного поста "Аеропорт Бориспіль". За даними СБУ, бізнес організували двоє головних державних інспекторів митниці, яких "прикривав" працівник Департаменту боротьби з митними злочинами та міжнародного співробітництва.

Митники просили грошей у пасажирів, щоб для них не виникало жодних штучних бар'єрів під час митного контролю. Через нібито надмірне перевезення товарів та речей вони погрожували відвезти багаж на митний склад для складання звіту.

Співробітники СБУ задокументували кілька фактів хабарництва. За попередніми даними, "заробіток" митників на кожному рейсі становив від 2 до 4 тисяч доларів США. Ця зміна митників працювала в середньому сім разів на місяць.

Митників заарештували на «гарячому» і після отримання хабарів. Наразі обвинуваченим повідомлено про підозру.

Також нагадаємо, що в аеропорту "Бориспіль" митники знайшли у пасажира, який прилетів зі Стамбулу, метеорологічний радар та процесор, знятий з літака АН-26
Читати "Моя Київщина" у Telegram