#

На Київщині фіксують випадки захворювання на ботулізм

20.05.2024 13:49
На Київщині фіксують випадки захворювання на ботулізм
Фото з мережі інтернет

У Броварському районі протягом травня зафіксовано вже два випадки захворювання на ботулізм

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Дзеркало тижня"

В Україні зростає кількість випадків захворювання на ботулізм через вживання продуктів, куплених на стихійних ринках. Протягом квітня місяця зафіксовано 12 випадків підозри зараження ботулізмом. А вже два випадки цієї страшної хвороби зареєстровано у травні в Броварському районі на Київщині.

Як повідомили в Броварській районній філії ДУ "Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", випадок ботулізму пов'язаний із вживанням в'яленої риби. Зазначається, що чоловік, який зараз перебуває у реанімації, придбав рибу, заражену ботулотоксином, через інтернет.

Наразі хворий перебуває в реанімаційному відділенні у важкому стані,

— йдеться в повідомленні.

В МОЗ нагадують, що перші симптоми отруєння можуть з'явитися через 12 годин: нудота, блювання, слабкість, погіршення зору, коли двоїться в очах. Тому громадянам слід уникати вживання овочевих, м'ясних консервів, виготовлених в домашніх умовах, в'яленої риби, ковбаси та грибів, щодо термічної обробки яких є сумніви.

Нагадаємо, що станом на 10 травня у м. Києві та Київській області зареєстровано п'ять випадків  захворювання на вірусний гепатит А серед співробітників одного з торговельних закладів столиці та членів їхніх родин.

Читати "Моя Київщина" у Facebook