#

На Київщині готуються до пам’ятних заходів із нагоди роковин від дня аварії на ЧАЕС

03.03.2021 21:10
На Київщині готуються до пам’ятних заходів із нагоди роковин від дня аварії на ЧАЕС
Фото з мережі Інтернет

Голова Київської обласної ради Олександр Скляров поінформував депутатів КОР, районні ради, міські, селищні та сільські об’єднані територіальні громади щодо проведення  заходів із нагоди 35-х роковин від дня найбільшої в світі техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОР.

Депутатському корпусу, керівникам органів місцевого самоврядування  запропоновано долучитися до вшанування подвигу  співвітчизників, які захистили світ від ядерної катастрофи. Водночас йдеться про надання конкретної адресної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС,  вирішення гострих соціально-побутових проблем ліквідаторів, питань їхнього пенсійного, соціального й медичного забезпечення, поліпшення  житлових умов. У центрі уваги представників депутатського корпусу та органів місцевого самоврядування перебувають інваліди, важкохворі, діти, вдови, родини  померлих чорнобильців.

Для координації заходів на місця також було направлено лист голови Української асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС України Василя Дурдинця.

Також нагадаємо, що у Славутичі планують висадити троянди 26 квітня 2021 року біля стели "Союзні республіки", організатори запрошують колишніх жителів  Прип’яті долучитися до акції.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: