#

На Київщині кардіолога затримали на вимаганні хабаря за звільнення від служби в армії

10.07.2021 18:41
На Київщині кардіолога затримали на вимаганні хабаря за звільнення від служби в армії
Фото з мережі Інтернет

Завідуючого відділом Київського обласного кардіологічного диспансеру спіймали під час отримання хабара за звільнення від військової служби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на "Стопкор".

Правоохоронці затримали завідувача організаційно-методичним відділом "Київського обласного кардіологічного диспансеру" при отриманні хабаря. Також він підозрюється в підбурюванні дачі "на лапу" іншій посадовій особі.

Згідно з матеріалами слідства, громадянин звернувся до лікаря-кардіолога з приводу підтвердження діагнозу, який звільняє його від проходження військової служби за станом здоров’я. У ході бесіди лікар визначив "ціну" вирішення питання - 20 тис грн.

Також зазначається, що при цьому лікар наголосив, що 10 тисяч гривень він забирає собі особисто за підтвердження діагнозу, а іншу частину - начебто для подальшої передачі працівникам військового комісаріату з метою проставлення підпису посадової особи та печатки на лікарському заключенні про звільнення від військової служби за станом здоров’я. Побоюючись негативного вирішення питання, чоловік змушений був погодитися.

Лікар-кардіолог, за даними попереднього слідства, гроші отримував двома траншами. Під час одержання другої частини його затримали правоохоронці. Слідство триває. Зараз вирішується питання щодо обрання для підозрюваного запобіжного заходу.

Також нагадаємо, що Київська обласна прокуратура вжила заходів до стягнення в судовому порядку із недобросовісного забудовника заборгованості із сплати коштів пайової участі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook