#

На Київщині лише половина навчальних закладів має готові до використання укриття

06.08.2022 12:25
На Київщині лише половина навчальних закладів має готові до використання укриття
Фото з місця події

В.о. директора Департаменту освіти та науки Київської облдержадміністрації Ярослава Тростянська розповіла наскільки готові навчальні заклади до режиму офлайн та чи мають вони укриття

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

В інтерв’ю Ярослава Тростянська розповіла, що в ycix районах та територіальних громадах Київської області ведеться підготовка до нового навчального року.

За її словами, були створені комісії, які складенні з представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби, Національної поліції України та районних служб цивільного захисту. Вони призначенні для обстеження захисних споруд у закладах освіти та визначення стану ïx готовності до використання.

Ярослава Тростянська зауважила:

Станом на 11.07.2022 комісіями різних рівнів перевірено об’єкти цивільного захисту та найпростіші укриття у 322 закладах дошкільної освіти (далі – ЗДО), із них готові aбo частково готові до використання укриття у 162 ЗДО. Крім цього, перевірено стан об’єктів укриття у 443 закладах загальної середньої освіти ( далі – ЗЗСО), із них до використання готові aбo частково готові до використання укриття у 240 ЗЗСО.

Також жінка зазначила, що у 66 ЗЗСО немає підвальних приміщень, тому учні будуть розміщуватися в захисних спорудах закладів та установ, що знаходяться в межах пішохідної доступності. Ще Тростянська наголосила , що місцеві органи виконавчої влади також розглядають питання щодо підвезення учнів цих закладів освіти до шкіл, у яких облаштовані сховища або найпростіші укриття.

Нагадаємо, що на Київщині завершується основна сесія складання Національного мультипредметного тесту, який цьогоріч замінив зовнішнє незалежне оцінювання.

Читати "Моя Київщина" у Telegram