#

На Київщині майже 16 тисяч родин отримають компенсації за електроопалення

02.02.2021 16:20
На Київщині майже 16 тисяч родин отримають компенсації за електроопалення
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що на території Київської області майже 16 тисяч родин отримають компенсації за електричне опалення, які будуть нараховуватись на особисті рахунки самостійно

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської ОДА, це розповів 2 лютого очільник Київщини Василь Володін.

Уряд робить крок за кроком, щоб населення сплачувало за комунальні послуги менше. Це підтверджують кілька ключових фактів. По-перше, Кабмін спростив доступ українців до оформлення житлових субсидій. По-друге, у січні встановив граничну вартість тарифу на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. І, по-третє, учора вже затвердив порядок компенсації за електроопалення, яка буде надаватись у зв’язку зі скасуванням пільгового тарифу на електроенергію, – зазначив Василь Володін.

Компенсації будуть сплачуватись із державного бюджету.

Згідно з порядком, кошти спочатку будуть спрямовуватись постачальникам універсальних послуг. Ті в свою чергу зараховуватимуть їх, як часткову оплату за спожиту у I кварталі 2021 року електричну енергію, на особові рахунки споживачів.

При цьому постачальники універсальних послуг повинні поінформувати споживача про надану йому компенсацію шляхом розміщення відповідної інформації у платіжному документі, а також в особистому кабінеті споживача.

Претендувати на допомогу можуть:

  • люди, які проживають у житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних електроопалювальними установками;
  • люди, які проживають у багатоквартирних будинках, які не газифіковані природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі у сільській місцевості);
  • багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Нагадаємо, що на Київщині інспектори зв'язків з громадськістю роздали громадянам пам'ятки та розмістили тематичні постери у громадських місцях.

Читати "Моя Київщина" у Facebook