#

На Київщині найменшу заробітну плату мають працівники текстильного виробництва

31.07.2020 10:30
На Київщині найменшу заробітну плату мають працівники текстильного виробництва
Фото з мережі Інтернет

Станом на червень поточного року в Київській області розмір середньої заробітної плати становить 11795 грн, що на 10,1% більше, ніж у травні цього року  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ статистики у Київській області.

Протягом червня 2020 року збільшення номінальної заробітної плати зафіксовано в усіх видах економічної діяльності – від 4,0% у будівництві до 28,8% у працівників у сфері інформації та телекомунікації. Прицьому значне зменшення відбулося у працівників по виробництву комп’ютерів, електронної та оптичної продукції на 69,4%.

Найбільш оплачуваними в економіці області були працівники фінансової та страхової діяльності, в промисловості - з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції, заробітна плата яких перевищила середній показник по області в 1,6–1,7рази.

Значно нижчою залишалася заробітна плата працівників текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, тимчасового розміщування й організацій харчування, де співвідношення рівня оплати праці з середнім по економіці області не перевищувало 50,9 %.

Нагадаємо, що 29 липня в рамках обласної програми розвитку "Київщина спортивна" відкрито черговий об’єкт спортивної інфраструктури в селі Нове Залісся Бородянської об'єднаної територіальної громади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook